Staňte se našimi fanoušky na:

Dezert ze žloutků se šlehačkou a ovocem

Autor receptu: dajul (249 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(8 hlasů)
Ohodnotit recept
27× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Máslo rozpustíme a lehce mašlovačkou vymažeme formičky a naskládáme na suchý plech. Žloutky s cukrem a citrónovou šťávou šleháme asi 10 minut, až nám vznikne hustá bílá pěna. Kávovou lžičkou dáváme pěnu do 1/3 formičky a plech dáme do předehřáté trouby na 130 - 140°C - podle toho jak komu peče trouba. Po 15 - 20 minutách troubu otevřeme a zkusíme jeden kousek rozlomit, jestli není uvnitř mokrý. Pokud jsou ještě nedopečené, dáme zpět do trouby dosušit. Pak vyklopíme z formiček na rovnou podložku a necháme vychladnout. Upečené mají mít narůžovělou barvu a jdou lehce vyklopit z formiček. Smetanu + ztužovač dáme do vyšší nádoby a ručním šlehačem ušleháme. Dáme do zdobicího pytlíku a nastříkáme na lodičky. Dozdobíme kompotovaným ovocem podle své chuti a posypeme nastrouhanou čokoládou. Můžeme péct i ve větších formičkách na košíčky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Anna1960 |14. května 2013
dala bych si Odpovědět
lucka9 |28. března 2013
máme rádi Odpovědět
evahu |8. března 2013
taky bych si dala, ukládám na vyzkoušení Odpovědět
Jirinaja |8. března 2013
hned bych si je dala :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!