Těsto: Troubu vyhřejeme na 175 stupňů. Celá vejce rozklepneme do misky, přidáme 4 lžíce horké vody a 3 minuty šleháme do husté pěny. Přisypeme cukr i vanilkový cukr a šleháme dál, až se všechny krystalky rozpustí. Mouku smícháme se škrobem a práškem do pečiva. Zapracujeme do pěny. Těsto nalijeme do formy a 30 minut pečeme. Potom vyklopíme a necháme vychladnout. Vychladlé rozkrojíme na 3 pláty. Krém: Ušleháme mascarpone s cukrem a několika jahodami a přidáme kysanou smetanu. Kysanou smetanu smícháme s jahodovým pyré a s cukrem. Našleháme sladkou smetanu a po lžičkách do ní zašleháme ochucenou kysanou smetanu. Spodní korpus natřeme částí jahodového krému a na něj vyrovnáme rozpůlené jahody. Potřeme je krémem a na něj překlopíme druhý plát. Potřeme zbytkem krému a překlopíme poslední korpus. Dort dáme na 6hodin do chladničky. Smetanu našleháme se ztužovačem. Část šlehačky dáme do sáčku na ozdobení. Zbytkem celý dort potřeme. Dozdobíme ovocem.