Plec opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájenou nadrobno necháme zpěnit na rozpálené polovině sádla, přidáme papriku a bobkový list a zamícháme. Vložíme nakrájené maso, osolíme, okmínujeme a opečeme. Potom podlejeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a dusíme. Během dušení maso občas zamícháme a podle potřeby podléváme horkou vodou. K poloměkkému masu přidáme zelí, vše podlijeme horkou vodou a asi 20 minut dusíme. Zbytek sádla rozpustíme v kastrolu,posypeme moukou a za stálého míchání zapražíme dorůžova.Touto jíškou zahustíme směs masa a zelí, zamícháme a dusíme dál.Když je maso téměř měkké, přilijeme do šťávy mléko,ochutíme rozetřeným česnekem a dusíme doměkka. Nakonec podle chuti přisolíme. Mléko můžeme nahradit smetanou, omáčka je chutnější.