Mezi typické švédské jídlo patří krvavý puding nebo-li blodpudding. Blodpudding se připravuje z vepřové krve, mléka, žitné mouky, špeku, sirupu, cibule a okořeněné je novým kořením a majoránkou - všechno smíchat, dát tolik aby vzniklo tuhé těsto (přesné složení receptu se ovšem liší mezi různými geografickými oblastmi). Vzniklé těsto se nalije do forem a peče se v troubě ve vodní lázni. Blodpudding se nakrájí na plátky a smaží se buď jenom na másle nebo se vaří v mléce. Nejčastější přílohou jsou brusinky a dokřupava osmažená slanina. Může se také podávat s bramborovými plackami, vařeným bramborem nebo zelím . Forma přílohy se většinou liší geograficky a podle místních tradic. Na naše podmínky se tento pokrm dá přirovnat k prejtu nebo jelitu bez krup. Ve Švédsku se prodává už jako hotový výrobek. U nás se kdysi prodávala konzerva "Krevní tučnice" (později přejmenovaná na "Krevní pochoutku"), to bylo velice podobné blodpuddingu, jen obsah nebyl tak tuhý (ale to by se dalo zahustit). Náš syn improvizoval a svoji porci blodpuddingu osmažil na sádle a potřel meruňkovým džemem, ovšem on si v marketu koupil ten hotový.