Voňavá jehněčí pečeně
100
0
1
Filé rozdělíme na 8 porcí, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme a necháme trochu rozmrazit. Slaninu pokrájíme na kostičky, oloupané brambory rozkrájíme na plátky. Do nízké zapékací mísy rozložíme slaninu a na ně polovinu rozkrájených brambor, osolíme a opepříme. Pak poklademe porcemi ryby a zakryjeme druhou polovinou brambor, ty také osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzduch na 180°). V mléce rozšleháme hladkou mouku s vejci a cibulí, směsí zalijeme jídlo a posypeme sýrem, pečeme nejméně 45 minut, dokud brambory nezměknou. Zapečenou rybu s bramborami rozdělíme na talíře a posypeme pažitkou. Před podáním můžeme pokapat rozehřátým máslem.