Staňte se našimi fanoušky na:

Jehněčí s mátovou omáčkou

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nasekaný česnek a pažitku smíchat se špetkou soli, koriandrem a olejem. Jehněčí kýtu omýt, osušit a potřít připravenou směsí. Dát do pekáče a nechat hodinu odpočinout. Maso posypat nasekanou cibulkou i s natí a dát do předehřáté trouby na 250°C. Za chvilku podlít a zmírnit teplotu na polovinu. Za častého podlévání péct asi 45 minut. Měkké maso nakrájet a podávat s mátovou omáčkou. OMÁČKA: Lístky máty posypat špetkou soli a nasekat nadrobno. Dát do misky, přidat cukr a přelít vroucí vodou. Zamíchat a nechat vychladnout, nakonec vmíchat ocet.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!