Pokud máme domácí pekárnu, všechny přísady dáme do nádoby v tomto pořadí: voda, olej, sůl, mouka, droždí a cukr. Samozřejmě můžeme zadělat i ručně, jen to dá trochu víc práce. V tom případě doporučuji zadělat nejdříve kvásek z 2 polévkových lžic vody, droždí, cukru a 1PL mouky. Až nám vzejde kvásek, přimícháme ostatní přísady. Těsto necháme cca 40 minut kynout. Jakmile nám těsto vykynulo, rozdělíme ho na cca 18-20 ks (jeden asi 40g) a válečkem rozválíme do tvaru oválku. No moje oválky byly zpočátku každý jiný a rohlíky taky. Časem si to člověk natrénuje a dělá buď nadýchanější (srolováno lehce) nebo hutnější (roluji tak, že konec těsta natahuji a při rolování víc přitlačím - no nevím, zda je z tohoto popisu někdo chytrý..). Každopádně máme umotané rohlíky, které chtějí ještě asi 30 minut kynout, než je strčíme do trouby. Sypeme hrubou solí, kmínem, sesamem, sýrem, prostě tím, co máte rádi a co máte doma. Aby byly krásně lesklé, můžeme pomašlovat vajíčkem. Pečem v předehřáté troubě asi 15 minut při 200 stupních.