Smíchejte prosátou kukuřičnou a pšeničnou mouku se solí a sladidlem a vpracujte máslo nebo ghí. Pomalu přilévejte teplou vodu a míchejte, dokud všechna mouka nedrží pohromadě a nedá se hníst. Pomastěte si ruce trochou másla a 8 až 10 minut těsto hněťte na válu, dokud není měkké a poddajné. Těsto přikryjte vlhkou utěrkou a nechte hodinu odpočívat. Potom ho znovu krátce prohněťte a rozdělte je na osm stejně velkých kuliček. Poprašte vál moukou a kuličky rozválejte na 12 cm velké placky. Povrch potřete trochou rozpuštěného másla a uprostřed placku přeložte. Povrch polokruhu opět potřete máslem a znovu přeložte. Nyní těsto opatrně rozválejte na kolečko. Pánev předehřívejte jednu či dvě minuty na středním plameni, položte na ni jednu nebo dvě placky pečte jednu minutu, potom otočte a opékejte ještě půl minuty. Potom nechte rótí pod čistou utěrkou za mírného tlaku nafouknout (viz str.). Je-li třeba, obraťte placku ještě jednou, aby se rovnoměrně upekla. Při správném postupu se placka nafoukne a nabyde a její povrch by měl být pokryt hnědými skvrnami. Hotové placky potřete trochou másla a zabalte je do silné utěrky, aby se udržely teplé. Kukuřičné placky je nejlepší podávat horké. Výborně se hodí k jakékoliv vlhké úpravě zeleniny, jogurtu a polévkám.