Staňte se našimi fanoušky na:

-Ostružinový džem

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • špetka mletého hřebíčku
  • 2 špetky mleté skořice
  • 250 g želírovacího cukru 2:1
  • 500 g ostružin
  • 1 lžíce citronové šťávy

Pracovní postup:

Ostružiny přeberte , omyjte a nechte okapat. Ovoce lehce rozmělněte a s hřebíčkem, skořicí, cukrem a citronovou šťávou dejte do hrnce. Za stálého míchání je pak uveďte do varu, zmírněte teplotu a asi 10 minut vařte. Horkým džemem naplňte 2 sklenice o obsahu 500 ml a hned pořádně uzavřete.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Annett |13. listopadu 2014
dobrota 1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!