Staňte se našimi fanoušky na:

Pečené maso na pivě a zelenině

Autor receptu: lopir (5 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Ingredience

  • grilovací koření
  • pepř
  • na pečení vepřové
  • 2 lžíce hořčice
  • 3 lžíce kečup
  • 1 lžíce sójová omáčka
  • 2 dl světlé pivo
  • 4 ks bobkový list
  • 5 ks nové koření
  • 1 ks cibule
  • 1 ks česnek
  • 2-3 ks mrkev

Pracovní postup:

Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka, půlku dávku česneku na plátky. Připravíme si do jedné misky plnotučnou hořčici smíchanou s prolisovaným česnekem, do druhé misky kečup s lžící sojové omáčky a pivem. Na dno vymazaného pekáče poklademe cibuli, na ní dáme plátky masa, potřeme je směsí z hořčice, posypeme mrkví, česnekem a zbytkem cibule, bob.listy a novým kořením a vše zalijeme kečupovo-pivní směsí. Dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C a zhruba po 15min. stáhneme na 180° a pečeme do změknutí masa. Podáváme s bramborovou kaší, brambory nebo chlebem.. Výborné např. i z kuřecích stehen!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!