Staňte se našimi fanoušky na:

Petit fours - čokoládové

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Marcipánovou hmotu rozkrájíme na 24 kousků. Mouku smícháme s kakaem, hořkou čokoládou, kypřidlem a sodou. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme vejce, zakysanou smetanu a smícháme. Pak přidáme moučnou směs a umícháme do mírně řídkého těsta. Papírové košíčky vložíme do dvou muffinových plechů a naplníme je do poloviny těstem. Doprostřed každého košíčku dáme kousek marcipánu a pokryjeme zbylým těstem. Pečeme asi 25 minut na 180°C (horkovzduch 160°C), vyndáme a necháme asi hodinu chladnout. Rozpustíme mléčnou čokoládu a necháme ji zchladnout, vmícháme čerstvý sýr, mléko, moučkový cukr a polevou petit fours potáhneme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!