Droby bez jater umyjeme, dáme do hrnce zalijeme vodou a uvedeme do varu. Posbíráme pěnu která se utvořila, přidáme zeleninu, koření, listy z pórku, libeček, mírně osolíme a vaříme do měkka. Polévku ocedíme, přidáme uvařenou nastrouhanou zeleninu, maso z drobů a zavaříme játrové knedlíčky a noky, přidáme zelenou petrželku a krátce povaříme. Podle chuti dosolíme a dochutíme vegetou. Knedlíčky:Játra rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme, 1/2 stroužku prolisovaného česneku, 1 vejce, špetku majoránky, špetku mletý pepř, promícháme a zahustíme strouhankou. Strouhanky tolik aby vzniklo tuhší těstíčko. Necháme chvíli odležet a přes sítko na halušky protlačujeme do polévky. Noky: 50 g sýru nastrouháme na jemném struhadle, přidáme 1 vejce a 3 - 4 lžíce polohrubé mouky, promícháme, těsto by nemělo být moc tuhé. Lžičkou nabíráme malé kousky, vhazujeme do polévky a krátce povaříme. Noky trochu nabudou.