Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Nepečený dort s borůvkama a jahodama

Autor receptu: Ewik84 (8 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

dortový korpus: - cca 250g čokoládových máslových sušenek (já používám na korpus o průměru 26 cm balení sušenek Derby a balení sušenek Věnečky)- pro tento silnější sušenkový korpus jsem použila dvě balení sušenek derby a půl balení věnečků. - cca 160g - 200g másla (doporučuji přidávat do rozdrcených sušenek postupně - a jen takové množství rozpuštěného másla, aby se hmota spojila) náplň: - 1 sáček želatiny - 500g měkkého tvarohu (dvě vaničky) - 80 ml citronové šťávy (cca 1 střední citrón) - dva borůvkové kompoty nebo jeden velký - dá se použít i jiného ovoce (výborné s jakýmkoliv ovocem - i čerstvým - jahody, maliny, borůvky...) cca 20 čerstvých jahod (takové množství, aby se z nich daly udělat dvě řady postavených jahod kolem dokola - vždy jahoda-mezera-jahoda-mezera a druhé řadě se dá jahoda vždy na úroveň mezery první řady.) - 100g moučkového cukru (+ 2 lžíce) - 250 ml smetany na šlehání Postup Nejdřív si dortovou formu vyložíme alobalem. (dno i strany) Korpus: Rozdrtíme si sušenky v mixéru nebo válečkem na jemno a smícháme je s rozpuštěným máslem. Vzniklou hmotu rukou promačkáme a dáváme do připravené dortové formy. Vždy pořádně umačkáme, aby se to hezky spojovalo. Když máme vyloženou celou formu - dno i strany, dáme zuhnout do ledničky (alespoň 30 minut) náplň: Ušlehejte měkký tvaroh s citronovou šťávou a polovinou cukru. Vyšlehejte si smetanu ke šlehání - do ní přidejte cca 2 lžíce moučkového cukru. Z kompotů si slijeme 3/4 šťávy a zbytek s borůvkama rozmixuje na dřeň - kašičku a dáme to stranou. V troše vody (v kastrůlku nebo v mističce) nechte nabobtnat želatinu, asi po 10 minutách ji buď na plotně, nebo v mikrovlnce zahřejte a rozpusťte (nesmí se vařit!). Do ušlehaného tvarohu přidáme větší polovinu želatiny a co nejrychleji přimícháme ušehanou smetanu. Na dno formy si dáme malou vrstvu smetany s tvarohem a vyskládáme tam jahody. Zbytek želatiny smícháme s dření. Poté zalijeme borůvkovou dření (asi 3/4 dřeně) jahody asi do poloviny výšky jahod. Když to máme takto připravené, dáme na to zbytek tvarohu se smetanou. Zbytek borůvkové dřeně lijeme do vrch dortu, jako kdybychom kreslili šněčka :) Pro jemnější mramorování úzkým koncem vařečky lehce zamícháme. Dáme do ledničky - ideálně přes noc, aby vše hezky ztuhlo.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Ewik84 |6. května 2013
nedávno jsem ho dělala na žádost kolegyně z práce...no, opět jsme ho snědli na posezení :-D Odpovědět
lobelka |5. května 2013
To vypadá úžasně! Odpovědět
fionka |4. dubna 2013
nechcete mi to zítra ráno přiject udělat:-)???? Odpovědět
fionka |4. dubna 2013
si tady všímám, jsem tady krátce, ale čím má uživatel téhle stránky dáno míň receptů tak ale za to jsou výjimečné a stojí za to Odpovědět
fionka |4. dubna 2013
ten vypadá adekvátně,no vypadá úžasně a nevěřím že se nepeče, ne dělám si srandu.....ani to zkoušet nebudu asi bych to tak krásně nezvládla,no dávám 1a hvězdičku k tomu,obdivuji a závidím Odpovědět
Penelope |29. března 2013
Luxusní dortík! ;) Odpovědět
Anna1960 |26. března 2013
vypadá dobře Odpovědět
šanela |18. března 2013
vypadá fantasticky, zkusíme :-) Odpovědět
monies87 |18. února 2013
ukládám a určitě vyzkouším Odpovědět
DAMI |27. ledna 2013
krásný dortík Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!