Staňte se našimi fanoušky na:

Šípková marmeláda

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 2 kg vyzrálých šípků; 0,5 kg cukru; balíček želírovacího prostředku.

Pracovní postup:

Šípky dusíme v trošce vody dokud nezměknou. Pak je prolisujeme. Protlak svaříme do husta. Pak přidáme cukr a želírovací prostředek a chvíli povaříme. Plníme do sklenic, víčkujeme a máme hotovo!Kdo chce, může nejdřív ze šípků vybírat semena a chloupky, ale jen se zbytečně nadře – semena se neprolisují a chloupky se rozvaří. Použití je všestranné a obvyklé, ale marmeláda se používá i pro přípravu šípkové omáčky. Šípek pomáhá proti chřipce, nachlazení a infekci, proto je dobré jíst tuto marmeládu když na vás “něco leze.”

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jitu3ka|31. března 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!