Žloutky dáme do mísy a třeme je s lehce změklým máslem, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Poté přidáme měkký tvaroh a dobře prošleháme. Přisypeme polohrubou mouku, krupici a citronovou kůru a vypracujeme hladké těsto Zabalíme je do potravinářské fólie, dáme do lednice a necháme v chladu asi půl hodiny odležet. Poté těsto vyválíme na pomoučeném vále na plát silný asi půl centimetru, ze kterého kulatou formičkou nebo hrnečkem vykrajujeme kolečka. Můžeme také z těsto odkrajovat menší kousky a prsty vytvarovat tenké placičky, Jahody pečlivě omyjeme, očistíme a necháme je oschnout. Na každé kolečko těsta položíme jahodu a a dobře ji zabalíme. Ve větším hrnci přivedeme k varu větší množství lehce osolené vody. Vložíme do ní knedlíky a vaříme asi 7 až 10 minut. Poté je vyjmeme a rozdělíme na talíře. Nakonec je podle chuti posypeme strouhaným tvrdým tvarohem smíchaným s moučkovým cukrem a přelijeme rozehřátým máslem. Můžeme je dochutit skořicovým cukrem.