Staňte se našimi fanoušky na:

Vánoční polévka

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z kapří hlavy odstraníme žábry a v osolené vodě ji zvolna uvaříme doměkka. Vývar přecedíme, zahustíme světlou jíškou a znovu asi 12 až 15 minut povaříme. Očištěnou, drobně nakrájenou zeleninu osmahneme na másle, přidám ji do vývaru současně s rybím masem obraným z hlavy, nadrobno nakrájenými jikrami a mlíčím a zvolna ještě asi 10 minut povaříme. Nakonec polévku okořeníme muškátovým květem, špetkou mletého pepře a podáváme s osmaženou houskou. Těsně před podáváním ji zjemníme žloutkem rozkvedlaným v mléce a drobně nasekanou zelenou petrželí nebo pažitkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!