Staňte se našimi fanoušky na:

Zapečené Paccheri

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pro 2 osoby potřebujeme: 120 g těstovin Paccheri DelVerde (asi 20ks), 150 g kuřecích prsou, 50 g Tyrolského specku, 1 česnek, 2 velká rajčata, 6 ks černých oliv bez pecky, bazalka, redukovaný ocet Balsamico ponti Na bešamel: 50g sýra Parmiggiano Reggiano, 30g hladké mouky, 30g másla, 200 ml plnotučného mléka, bazalka, hrubozrnná mořská sůl, pepř, Olivový olej extra vergine Sasso Speck, kuřecí maso a česnek nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi orestujeme. Přidáme rovněž na kostičky nakrájené rajčata, lehce dorestujeme, osolíme a nakonec přidáme nasekané olivy a bazalku. Mezitím si dáme předvařit těstoviny Paccheri v osolené vodě, asi na 6 minut. Po uvaření zcedíme a zasypeme ledem, aby se zchladily. Neproplachujeme. Na bešamel rozpustíme máslo, rozmícháme mouku a postupně za neustálého šlehání přiléváme mléko. Necháme probublat a stáhneme z ohně. Osolíme, opepříme a nastrouháme do něj parmazán. Zapékací mísu vymažeme máslem. Jednotlivé paccheri plníme připravenou zchladlou masovou směsí, pokud nám něco zbyde, nasypeme zbytek na těstoviny v míse. Nastrouháme trochu parmazánu a po celém povrchu přelijeme rovnoměrně parmazánovým bešamelem. Vše nakonec zakápneme olivovým olejem extra vergine. Zapékáme v horkovzdušné troubě°15 minut na 180°C. Podáváme zdobené redukovaným octem Balsamico a zdobíme zeleninou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rena.KI |26. května 2014
super Odpovědět
Hana S |26. května 2014
do oblíbených. Odpovědět
Hana S |26. května 2014
ukládám Odpovědět
Hana S |26. května 2014
chutně Odpovědět
Hana S |26. května 2014
velice Odpovědět
Hana S |26. května 2014
Vypadá to Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!