Staňte se našimi fanoušky na:

2 asijské recepty na hovězí maso

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

HOVĚZÍ TERIYAKI 3 lžíce omáčky teriyaki, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 stroužek prolisovaného česneku, 1 lžíce hnědého cukru, 1/2kg hovězí svíčkové (velmi tence nakrájené), 200g mrkve nakrájené "na zápalky", 2 lžíce olivového oleje, zelená cibulka, sezamová semínka (na ozdobu) V misce smícháme teriyaki omáčku, protlak, česnek a cukr. Přidáme hovězí a mrkvičky, dobře promícháme. Rozehřejeme olej v pánvi wok a přidáme hovězí směs. Rychle osmahneme, 6-8 minut nebo než je hovězí hotové. Podáváme s rýží nebo nudlemi, ozdobíme cibulkou a sezamem. HOVĚZÍ SE ZELENINOU 1/3 šálku sojové omáčky, 1/4 lžičky papriky, 4 bifteky, 3 lžičky olivového oleje, 1 červená cibule pokrájená, 5 zelených cibulek na proužky, 1 lžička nasekaného zázvoru, 2 lžičky prolisovaného česneku, 25g jemně nakrájeného zelí, 100g shiitake, 1/2 šálku vody, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře, 120g japonských nudlí Smícháme sojovku a mletou papriku, přidáme bifteky, marinujeme 30 minut (jednou obrátíme). Uvaříme nudle, na pánvi rozehřejeme 2 lžičky oleje, přidáme cibuli a papriku. Připravujeme než cibule změkne. Přidáme zelenou cibulku, zázvor, česnek a mícháme 1 minutu. Přidáme houby, zelí, vodu, sůl a pepř. vaříme, dokud zelenina není měkká. Přidáme nudle a promícháme. Na čisté pánvi rozpálíme zbylou lžičku oleje, přidáme steaky a smažíme 1 minutu z každé strany, než jsou propečené. Nudle dáme se zeleninou na talíře a na ně dáme nakrájené bifteky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |9. února 2015
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!