Staňte se našimi fanoušky na:

2 balkánské polévky

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

SLEPIČÍ 1 slepice, voda, 5 kuliček černého pepře, 1 střední mrkev, 1 menší petržel, kousek celeru, 1 středně velká cibule, 1 menší salátová okurka, 50g másla, sůl, 4 lžíce zakysané smetany, 1 citron Očištěnou a omytou slepici rozdělíme na čtvrtky, dáme do hrnce, do studené vody, přidáme pepř, sůl a vaříme do poloměkka. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na kousky. Cibuli a okurku oloupeme, pokrájíme na malé kousky, podusíme na ásle a hned jak je slepice úplně měkká, vmícháme do polévky a povaříme. Dochutíme, rozdělíme i s porcemi slepice do talířů nebo misek a do každého přidáme lžíci zakysané smetany, plátek citronu a podáváme. ZELENINOVÁ 250g fazolí, 2 lžíce oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 plátky slaniny, 4 oloupaná rajčata, 1/4 hrnku petrželky, 9 hrnků hovězího vývaru, 1/4 hrnku červeného vína, 1 mrkev, 1 vodnice, 2 brambory, kousek celeru, 1/4 hrnku rajčatového protlaku, 1 cuketa, 1/2 hrnku fazolek, 1/2 hrnku špaget, 1/4 hrnku sýra, sůl, pepř, parmazán Suroviny nakrájíme. Fazole necháme přes noc nabobtnat, pak je slijeme a necháme okapat. Dáme je do vroucí vody a vaříme asi 15 minut. Pak je opět slijeme a necháme okapat. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli, česnek a slaninu. Za stálého míchání opékáme, až je cibule měkká a slanina křupavá. Přidáme rajčata, polovinu petrželky, fazole, vývar a víno. Zvolna vaříme asi 45 minut. Přidáme mrkev, vodnici, brambory, celer a rajčatový protlak, vaříme 15 minut. Osolíme, opepříme, přidáme cuketu, fazolky, těstoviny a sýr. Vaříme dokud zelenina a těstoviny nezměknou. Nakonec přidáme zbylou petrželku a podáváme posypanou parmazánem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!