FAZOLOVÝ S KREKRY: 400g bílých fazolí (1 plechovka), 2 stroužky česneku, 150g fety, 1-2 lžíce citronové šťávy, sůl, mletý pepř, malý svazek kopru, salátovou okurku na ozdobu, slané krekry, řapíky celeru k podávání Fazole slejte a rozmixujte s česnekem, sýrem a citronovou šťávou na pastu, vmíchejte nasekaný kopr. Podle chuti opepřete a osolte. Podávejte na krekrech a s řapíky celeru, ozdobte koprem a plátky okurky. AVOKÁDOVÝ: 2 velká vyzrálá avokáda, 1 limetku, 2 lžíce zakysané smetany, 1 chilli papričku, hrst čerstvého koriandru, 2 stroužky česneku, sůl a mletý pepř Avokádo podélně rozpůlte, vypeckujte a lžičkou vyškrábněte ze slupky všechnu dužinu. Rozmačkejte ji vidličkou a pak umíchejte společně s limetkovou šťávou, kysanou smetanou, jemně nasekanou chilli papričkou zbavenou semen, utřeným česnekem a nasekaným koriandrem. P"odlůe chuti osolte a opepřete, přikryjte fólií a vychlaďte.