SVÍČKOVÉ MEDAILONKY S KARI RÝŽÍ 90g hovězí svíčkové, 3g oleje, sůl, pepř, 20g cibule, 40g rýže, kari koření, 100g bílé hlávkové zelí, 10g sekaného kopru Medailonky nakrájíme na menší kostičky a na oleji orestujeme, osolíme a opepříme. Přebranou a propláchnutou rýži osolíme a přidáme kari koření, dáme dusit. Hlávkové zelí bez košťálu, nakrájíme na nudličky, přelijeme vodou a necháme okapat. Potom zelí prosolíme a necháme krátce odležet. Kopr a cibulku jemně nasekáme. Z cukru, octa a oleje připravíme zálivku a všechno promícháme se zelím. STEAK V CITRONOVÉ MARINÁDĚ 600g hovězí svíčkové, 70g oleje na smažení, 120g olivového oleje na naložení, 1 lžička strouhané citronové kůry, šťáva ze 4 citronů, 120g posekané mladé cibulky, 1 lžička drceného barevného pepře, 1 lžička cukru, 1 lžíce worcestrové omáčky, 1 lžíce ostré hořčice Připravíme marinádu z olivového oleje, worcestru, hořčice, citronové kůry a šťávy, drceného pepře a cukru. Všechno dobře našleháme, vmícháme posekanou cibulku a do takto připravené marinády naložíme na 24 hodin steaky. Odleželé maso opékáme na oleji nebo grilu a podáváme se zeleninovým salátem.