Kalorická bomba Romana Skamene : Uvařím hovězí a vepřové maso v poměru 1:1 (nebo použiji maso z konzervy), nakrájím nadrobno a vložím na zpěněnou cibulku. Přidám pepř, majoránku a česnek a dusím pod pokličkou. Později zaliji zakysanou smetanou rozmíchanou s trochou hladké mouky. Mezitím klasicky usmažím palačinky, naplním je směsí, obalím jako řízek v trojobalu. Usmažím na oleji a podávám s bramborovým salátem. Výborné jídlo, ale vzhledem k výživnosti se nedá dělat moc často.
Kuře „František Dobrota“ od Romana Skamene : Základem je zelenina. Celer nakrájím na kostičky a spolu s větší nakrájenou cibulí restuji na 2 lžících oleje na mírném plameni necelých 10 minut. Kuře rozdělím na 10 až 12 kousků, pocukruji a opeču na oleji dozlatova. Zaliji horkou vodou, přidám zeleninu, masox, 3 lžíce sójové omáčky, 9 lžic maggi, trochu chilli, půl lžičky zázvoru a za stálého podlévání dusím doměkka. Nakonec zahustím půl lžičkou škrobu