HLÍVA JAKO OVAR čerstvou hlívu z pěstírny, kuličky nového koření a černého pepře, bobkový list, křen, hořčici, sůl Koření vložte do vody pod pařník na knedlíky a přiveďte do mírného varu. Na pařník rozložte klobouky hlívy, lupeny směrem vzhůru, osolte je do lupenů, přiklopte a ponechejte v páře 8-10 minut, až houby změknou a provoní kořením. Houbový ovar podávejte na předehřátém talíři, s hořčicí a čerstvě nastrouhaným křenem, případně zakápnutý citronovou šťávou. HOUBOVÝ OVAR větší plodnice hřibu hnědého, kozáka nebo jiné hřibovité houby, sůl, křen, hořčici nebo kečup, chléb Očištěné klobouky hub nakrájíte na poloviny a povaříte ve větším hrnci osolené vroucí vody asi 10-15 minut. Necháte na sítku okapat a ještě teplé podávejte se strouhaným či jablkovým křenem, hořčicí a chlebem, nebo s haluškami. Vodu nevylévejte, použijte ji k přípravě polévky.