POHÁR 300 g jahod, 50 g hnědého cukru, 20 g moučkového cukru, 1 lžička vanilkového cukru, 200 g bílého jogurtu, 100 g lučiny, nastrouhaná kůra a šťáva z poloviny pomeranče Očištěné jahody nakrájíme na čtvrtky. Smícháme s hnědým, moučkovým a vanilkovým cukrem, necháme asi 20 minut odležet. Jogurt promícháme s lučinou a nastrouhanou kůrou a šťávou zu pomeranče. Do skleněných pohárů dáme na dno část jahod a pak vrstvíme krém a jahody. ŠPÍZY 200 g jahod, několik listů máty, 100 ml bílého jogurtu, 1 lžíce medu, 4 kiwi, 2 banány Omyté jahody dáme na papírovou utěrku a necháme okapat. Polovinu jahod nakrájíme na kostičky, mátu nasekáme. V míse rozmícháme bílý jogurt s medem, přidáme nakrájené jahody a mátu, promícháme. Zakryjeme fólií a dáme do chladničky. Kiwi a banán oloupeme a nakrájíme na plátky, zbylé jahody přepůlíme. Všechno ovoce střídavě napichujeme na špízy, hotové rozdělíme na talíře a doplníme ochuceným jogurtem.