ZAPEČENÉ ŽAMPIONY - 2 porce - doba přípravy : 45 min
400 g žampionů, 1 ks cibule, zbytky vepřové pečeně, 50 g sádla, 40 g slaniny, kmín, sůl, pepř
Očištěné houby poduste v osolené vodě. Scedíte je, nakrájíte na větší plátky, přidáte na sádle osmaženou cibulku. Osolíte, okmínujete a opepříte. V pekáčku z varného skla rozškvaříte slaninu, urovnáte na ni připravené houby a povrch posypete kostičkami pokrájené vepřové pečeně. Zapečte.
Zapečené žampiony podávejte s vařenými brambory.
HOUBY S NIVOU - 4 porce - doba přípravy : 15 min
500 g žampionů, 200 g nivy
Žampiony podusíte a přidáte nastrouhanou nivu. Dá se jíst teplé i studené. Houby s nivou jsou jednoduché, ale výborné.