S TVAROHOVÝM KRÉMEM A OVOCEM 100 g kukuřičné mouky, 80 g rýžové mouky, 1 sáček vanilkového pudinku, 70 g moučkového cukru, 1 menší vejce, 100 g Milsy 75%, 1 bio citron, 1 lžíce kakaa, olej na formičky Náplň: 180 g másla, 50g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 250 g plnotučného tvarohu, 2 lžíce rumu, 250 g ovoce (hroz.víno, jahody, mandarinka), 1 sáček čirého dortového želé Smícháme obě mouky, pudink, cukr, vejce, milsy a přistrouháme citronovou kůru. Vypracujeme těsto podobné lineckému, hmotu rozdělíme na 2 části a do jedné vmícháme kakao. Obě těsta necháme hodinu v lednici odpočinout. Formičky na košíčky vymažeme olejem, těsto rozdělíme na stejně velké kousky a vtlačíme do vymazaných formiček. Pečeme asi 15 minut na 180°C, necháme zchladnout a vyklepeme z formiček. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a do krému opatrně zašleháme tvaroh. Máslo a tvaroh je potřeba nechat ohřát při pokojové teplotě, aby se teplota obou surovin vyrovnala, jinak se při šlehání srazí. Náplň ochutíme rumem, naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a do košíčků nastříkáme kopečky krému. Omyté ovoce nakrájíme na menší kousky a jemně je vtlačíme ze stran do tvarohového krému. Košíčky necháme v lednici chvíli ztuhnout. Podle návodu si připravíme dortové želé a potřeme jím ovoce na košíčkách, aby neoschlo. PINIOVÉ 120 g hladké mouky, 40 g moučkového cukru, 60 g milsy 75%, 1 vejce, tuk na vymazání formiček Náplň: 30 g krupicového cukru, 4 lžíce medu, 30 ml smetany, 90 g piniových oříšků Mouku prosejeme s moučkovým cukrem, přidáme na kousky pokrájené milsy a vejce. Vypracujeme hladké těsto a v chladu ho necháme 30 minut proležet. Pak ho rozdělíme na 20 dílků a každý kousek těsta vtlačíme do vymaštěné formičky. Košíčky dáme na plech a pečeme asi 15 minut na 180°C. Do kastrůlku se silným dnem nasypeme cukr, přidáme med a zvolna roztavíme na karamel, přilijeme smetanu a krém krátce povaříme. Nakonec do něj vmícháme pinie, vychladlé košíčky vyklopíme z formiček a naplníme piniovým krémem. Uložíme do chladna a náplň necháme zatuhnout.