VANILKOVÝ KRÉM: 3 žloutky,50g cukru,1 lžičku solamylu,250ml smetany,1 vanilkový lusk a špetku soli. Žloutky ušleháme s cukrem,přidáme vanilkovou smetanu (smetanu dáme vařit na velmi mírný oheň a pomalu ohříváme,vanilku podélně rozkrojíme a hranou nože vyškrábeme obsah lusku; lusk i jeho obsah přidáme k vařící se smetaně a za občasného michání necháme cca 5 min aromatizovat), se solamylem a za stálého míchání zahříváme,dokud směs nezhoustne. Krém nevaříme,žloutky by se srazily. Pokud chceme zmrzlinu, necháme krém zchladnout a za občasného míchání dáme na 1,5 hodiny mrazit. MOCCA KRÉM: Zhotovíme jej podobně jako vanilkový krém, jen místo smetany použijeme mléko, které ochutíme pouze půlkou vanilkové tobolky. Na závěr do dosud horké směsi přidáme 3-4 lžičky instantní kávy a po vychladnutí vmícháme do krému trochu šlehačky. KAKAOVÝ KRÉM: 3 dl mléka rozmícháme s 30g hrubé mouky,2 žloutky,120g moučkového cukru,20g kakaa a uvaříme hustý krém. Do vychladlé hmoty zamícháme 50g másla a trochu rumu. Ušleháme 2 bílky s 20g cukru krystal a přidáme do krému.