VĚNEČKY Těsto - 300g hl. mouky, 1/2 prdopeč, 250g cukru, sůl, strouh.muškát.oříšek, ciron.kůra, 1 vejce, 120g studeného másla, 125 ml kyselé smetany; Zdobení - 2 žloutky, 2 lžíce hrubého krystal.cukru Vypracujeme těsto, uložíme na 2 hodiny do chladu, pak rozválíme na 5mm silnou placku. Vykrájíme kolečka (cca 4cm), uprostřed vykrojíme menší otvor. Věnečky položíme na plech s pečícím papírem, potřeme je rozšlehanými žloutky a posypeme hrubým cukrem. Pečeme asi 10 minut na 180°C dozlatova. OČKA Těsto -100g hl.mouky, 40g moučk.cukru, 1 vanilk.cukr, strouh.pomeranč.kůra, špet.soli, 2 žloutky, 60g másla; Ozdoba - džem (višňový, malinový apod.) Vypracujeme hladké těsto (nejlépe do válečku) a necháme hodinu v chladu odležet. Pak z těsta odkrajujeme stejně velké kousky a děláme z nich kuličky, které dáme na plech s pečícím papírem. Na něm kuličky mírně stlačíme a doprostřed uděláme důlek, do kterého dáme džem. Pečeme 8-12 minut (podle velikosti) na 170°C dorůžova. Když vychladnou můžeme spodek namáčet v rozpuštěné čokoládě. PERNÍČKY 50g másla, 400g hl.mouky, 140g moučk.cukru, 2 lžíce medu, 2 vejce, 1 lžíce perník.koření Vypracujeme tuhé hladké těsto, necháme aspoň den odležet, vyválíme placku z které vykrajujeme různé tvary. Dáme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 12 minut na 180°C dorůžova. CITRONOVÉ 240g hl.mouky, 140g másla, 160g moučk.cukru, šťáva a kůra z 1 citronu Vypracujeme těsto, necháme 30 minut odpočinout, pak rozválíme na placku (cca 3mm) a vykrajujeme různé tvary. Položíme na plech s pečícím papírem a pečeme dorůžova na 170°C. Cukroví můžeme ozdobit nějakou polevou, čokoládou nebo jen obalit v cukru.