Varianta 1: 450g mouky, 250g cukru, 300g másla, 150g slabě opražených nastrouhaných lískových oříšků nebo mandlí, 5 žloutků, trochu citronové kůry, vanilky, skořice a hřebíčku - HMOTA SE TŘE. Varianta 2: 250g mouky, 125g másla, 100g piškotových drobečků, 60g oříšků nebo mandlí, 1 vejce, 1 žloutek, trochu amonia a koření - OSTATNÍ JE JAKO U PŘEDCHOZÍ VARIANTY. Varianta 3: 400g mouky, 400g másla, 350g moučkového cukru, 300g mandlí nebo oříšků, 10 vajec, trochu citronové kůry, hřebíčku, muškátového oříšku, vanilky, muškátového květu a nového koření - HMOTA SE UTŘE A MŘÍŽKY NA DORTU SE Z NÍ NASTŘÍKAJÍ. Varianta 4: 200g moučkového cukru, 200g másla, 200g mouky, 100g pražených mandlí, 5 vajec, trochu citronové kůry, skořice, muškátový květ, nové koření, 2 vejce, trochu amonia Varianta 5: 250g mouky, 200g másla, 250g moučkového cukru, 200g piškotových drobečků, 100g oříšků, 2 vejce, trochu citronové kůry, nového koření a amonia Linecké dorty se pečou zvolna, aby se řádně propekly a byly křehké. Dorty podle historických receptů se plnily pikantní rybízovou zavařeninou.