1. DEN - BRAMBORAČKA (asi 60 minut) 180g brambor, 50g hub, 50g mrkve, 50g celeru, 1 malá cibule, 2 stroužky česneku, lžíce inst. jíšky, 1/2 kostky masoxu, sůl, pepř, lžička kmínu, majoránka, petrželka, voda Houby, oškrábané brambory, mrkev, celer i oloupanou cibuli nakrájíme. Do hrnce nalijeme 3/4l vody, přidáme masox a přivedeme k varu. Pak přisypeme houby, cibuli, celer, kmín a uvaříme. Když je zelenina poloměkká, přidáme brambory a uvaříme vše doměkka. Petrželku nasekáme, do polévky přidáme jíšku, rozetřený česnek, osolíme, opepříme a dochutíme majoránkou. Polévku 10 minut provaříme, nakonec posypeme petrželkou. 2. DEN - KUŘECÍ SALÁT (asi 25 minut) 150g gril. kuřecích prsou, sůl, bílý pepř, 1/2 lžičky papriky, 125g brambor vařených ve slupce, po 50g světlého a tmavého hroznového vína, 1 červený paprikový lusk, 3 lžíce netučného jogurtu, 2 lžičky citron. šťávy, 1 lžíce light majonézy, bílý pepř, špetka cukru a citronové kůry Maso papriky a oloupané brambory nakráíme, hrozny rozpůlíme, jogurt smícháme s majonézou, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou i kůrou a cukrem. Do misek dáme všechny přísady a vmícháme jogurtový dresink. Salát dáme rozležet do chladničky a ozdobíme vínem. 3. DEN - KOPROVKA (asi 35 minut) 75g kopru, 400ml mléka, 2 lžíce polohrubé mouky, sůl, 1/2 lžíce cukru, 2 lžíce octa, 250g brambor, 2 vejce, voda Kopr nasekáme, do hrnce nalijeme mléko a dohladka v něm rozkvedláme mouku. Osolíme, přidáme cukr, 1/2 kopru a za stálého míchání povaříme a odstavíme. V malém kastrůlku zahřejeme lžíci octa a pomalu po kapkách vmícháváme do omáčky (tu už nevaříme, aby se nesrazila). Nakonec přidáme i zbytek kopru. Oloupané a nakrájené brambory uvaříme v mírně osolené vodě, pak scedíme a necháme okapat. V kastrole přivedeme k varu vodu se lžící octa, rozklepneme do ní vejce a asi 4 minuty povaříme. Vyndáme a s bramborami dáme do omáčky. 4. DEN - BRAMBORY S MANGOLDEM (asi 30 minut) 1/2 kg brambor,150g mangoldu, 125g nízkotučného měkkého tvarohu, 1 vejce, lžička nastrouhaného eidamu, 1/2 lžičky rostlinného tuku, sůl, bílý pepř mletý Oškrábané brambory nakrájíme na silnější plátky a povaříme je v osolené vodě do poloměkka, pak scedíme a necháme okapat. Mangold spaříme v osolené vodě. Do misky dáme tvaroh a promícháme s vejcem a sýrem, osolíme a opepříme.Malou zapékací misku vymažeme tukem a na dno rozložíme polovinu brambor, pak dáme vrstvičku mangoldu, na něj ochucený tvaroh a nakonec zbytek brambor. Nákyp zapékáme asi 30 minut na 160°C. 5. DEN - PLNĚNÉ BRAMBORY (asi 60 minut) 6 brambor, 300g hub, 75g strouhaného sýra, 50g zakysané smetany, lžička másla, 1 vejce, bílý pepř, lžička nasekané pažitky, sůl Brambory uvaříme do poloměkka ve slupce a každou bramboru v 1/3 seřízneme a vnitřky vydlabeme. Odkrojky oloupeme, dáme i s vydlabanými vnitřky do mísy a vidličkou rozmačkáme. Houby nakrájíme, v pánvi rozehřejeme máslo a houby na něm podusíme, osolíme a opepříme, přidáme k rozmačkaným bramborám. Promícháme a naplníme vydlabané brambory. V misce rozmícháme zakysanou smetanu, vejce a nastrouhaný sýr. Plněné brambory naskládáme do pekáčku a přelijeme vaječnou směsí. Zapékáme asi 15 minut na 160°C, hotové posypeme pažitkou.