MARCIPÁNOVÉ ŠNEKY: 250g měkkých sušených fíků, 50g mletých vlašských ořechů, asi 2 lžíce rumu, 250g marcipánové hmoty, moučkový cukr na vál, 40g kokosové moučky Fíky umlít na masovém strojku, v misce dobře promíchat s mletými ořechy a rumem. Z hmoty vytvarovat váleček prům. asi 2,5 cm. Z marcipán. hmoty vyválet (na vále poprášeném moučkovým cukrem) obdélník o šířce shodné s délkou ovocného válečku. Váleček do něj zabalit, roládku pak obalit v kokosu a nakrájet na špalíčky. RYCHLÉ SLEPOVANÉ CUKROVÍ: 300g marcipánové hmoty, moučkový cukr na vál, 200g marmelády, 60g sušenek (prům.3 cm), 200g tmavé čokolády, 50g Omegy, 30 loupaných mandlí Marcipán rozválet na vále poprášeném moučkovým cukrem na tenký plát a vykrojíme 30 koleček o prům. 3 cm, pomocí marmelády přilepit na polovinu sušenek. Zbylé sušenky také potřít marmeládou a na každou přitisknout sušenku s marcipánem. V kastrůlku rozpustit čokoládu s Omegou, sušenky namočit z poloviny v teplé čokoládě a odložit je na kovovou mřížku. Dozdobit mandličkou a nechat zaschnout. DATLOVÉ BONBONY: 200g marcipánu, zelené potravinářské barvivo, moučkový cukr na vál, 20 sušených datlí, 20 nesolených pistácií Marcipán obarvit několika kapkami barviva a na vále poprášeném moučkovým cukrem zpracovat na hladkou nelepivou hmotu. Datle podélně naříznout a opatrně z nich vymáčknout pecku. Z marcipánky vytvarovat 20 válečků a každý vložit do jedné datle. Bonbony ozdobit kousky pistácií a nechat v chladu zaschnout. MARCIPÁNOVÉ ŠÁTEČKY: 300g marcipánové hmoty, 10 kandovaných jahod, 20 kousků sušeného ananasu, moučkový cukr na vál a dozdobení Vál poprášit moučkovým cukrem a marcipán rozválet na tenký plát. Rádýlkem rozdělit asi na 20 čtverečků o straně 6 cm. Do středu každého čtverečku dát kousek ananasu, vždy 2 protilehlé konce hmoty spojit nad ananasem k sobě. Šátečky dozdobit půlkou kandované jahody a nechat je zaschnout. Můžeme ještě před podáváním lehce pocukrovat. KOŘENĚNÉ KULIČKY S MANDLEMI: 250g marcipánu, 2 lžičky perníkové koření, asi 40 loupaných mandlí Marcipán rozdrobit nebo nahrubo nastrouhat, přidat koření a vypracovat kompaktní hmotu, z té vytvarovat asi 25 kuliček. Mandle opražit, podélně rozpůlit, třemi půlkami mandlí pak kuličky po obvodu dozdobit, nechat zaschnout.