Z mouky, cukru, žloutků (nebo 1 vejce), změklého tuku a smetany vypracujeme vláčné těsto. Těsto rozpůlíme a do jedné části zapracujeme kakao. Obě části těsta odložíme do chladna odpočinout. Na vále vyválíme nejdřív světlé a pak i tmavé těsto, na stejně velké obdélníkové pláty (3mm silné). Pláty těsta položíme na sebe, lehce zmáčkneme a zavineme je směrem od širší strany. Vzniklé válečky nakrájíme, zabalíme do fólie a dáme ztuhnout do chladna. Z válečků krájíme asi 5mm silná kolečka, dáme je na plech vyložený pečícím papírem, a pečeme dorůžova na 180°C. Před pečením potřete spirálky žloutkem a posypejte krystalovým cukrem, ten pak při pečení mírně zkaramelizuje. Upečené spirálky můžete ještě pokropit tmavou i bílou čokoládovou polevou.