1. Do míchací sklenice vložíme led 2. Přilijeme absinth, citrónovou šťávu, višňový cukrový sirup a jeden střik angostury bittrs 3. Lehce zamícháme a pak nalijeme přes sítko do sklenice 4. Nakonec sklenici dolijeme studenou vodou a podáváme. Cukrová sirup bez příchuťě: 1. Do dokonale čistého hrnce nasypeme cukr, přilijeme vodu a rozpustíme ho 2. Pak nádobu s vodou postavíme na slabý oheň a za občasného míchání vařečkou pomalu přivedeme do varu 3. Vařící tekutinu postříkáme trochou vody a pěnu, jež se tvoří na povrchu, odstraňujeme 4. Cukr povaříme 5-6 minut 5. Takto upravený sirup přes plátýnko prolijeme do skleněné nebo porcelánové nádoby a necháme ho vychladnout 6. Vychladlý cukrový sirup buď hned použijeme, anebo jej nalijeme do lahví, zazátkujeme a uchováme pro další upotřebení. Višňový cukrový sirup:1. Do porcelánové misky dáme odpeckované višně, zasypeme je moučkovým cukrem, zakryjeme je a necháme 24 hodiny stát 2. Potom višně vařečkou rozmačkáme, prolisujeme sítkem (žíněným) a k získané šťávě přidáme 5 rozdrcených jader z pecek a krátce povaříme 3. Takto připravenou šťávu znovu přecedíme a procezenou přidáme k základnímu cukrovému sirupu, promícháme a necháme vychladnout. Angostura bitters – hořký likér