Hladkou i polohrubou mouku smícháme. Do vlažného mléka (200 ml) rozdrobíme droždí a zasypeme 1 lžící cukru a 1 lžící mouky a nechte vzejít kvásek. Ve velké zadělávací míse smíchejte mouku s cukrem a solí. Uprostřed sypké směsi udělejte důlek a přidejte 2 vejce, rum, kůru a přepuštěné máslo se sádlem (společně je rozpustíme v kastrůlku a necháme zchladnout). Pak přidáme i kvásek a postupně přiléváme zbylé vlažné mléko. Vypracujte hladké vláčné těsto, poprašte ho moukou a nechte 2-3 hodiny kynout. Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučněnou pracovní plochu a rozdělíme na 2 stejné části (můžeme je i odvážit). Těsto vyválíme na obdélníky a na jejich střed naneseme povidla (švestková a meruňková). Těsto zavineme a spoje dobře přitiskneme a zahneme dospod. Oba prameny propleteme a spojíme do kruhu (můžeme zafixovat špejlemi). Spletený věnec potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme nasekanými mandlemi a před pečením necháme ještě asi 20-30 minut nakynout. Pečeme 20 minut v předehřáté troubě na 180° a pak teplotu stáhneme na 160° a pečeme ještě 30-35 minut.