Odváží se 20 g (asi 4 polévkové lžíce) čerstvě pražených kávových zrn a nameleme je na střední hrubost.
Použijte teploměr, abyste se ujistili, že se teplota vody pohybuje okolo 80 stupňů celsia. Pokud jste v rozmezí 2-3 stupňů, mělo by to být v pořádku.
Vložte filtr do Aeropressu a vypláchněte ho horkou vodou. Poté opláchněte celý Aeropress a zahřejte jej, poté se zbavte předehřáté vody. Vložte namletou kávu do obráceného Aeropressu.
Sledujte čas a naplňte aeropress do jedné třetiny horkou vodou, poté ho zadělejte víkem.
po 45 vteřinách aeropress dolejte horkou vodou až po okraj
po 1 minutě začněte Aeropress kávu stláčet do hrnku, nikam nespěchat, stláčení do úplného konce by mělo trvat přibližně minutu.