Staňte se našimi fanoušky na:

Ajvar

Autor receptu: janatka (94 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
21× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Používám hrnek(250ml).Zeleninu nakrájíme na menší kousky a dáme do mixéru a umixujeme.Přidáme všechny ostatní ingredience a dáme na sporák.Dusíme 4 hodiny,musí se vypařit voda.Směs by měla být hustší.Naplníme sklenice vyhřáté a zavíčkujeme.Sterilujeme při 80°C 15 minut.Používám na topinky,ke grilovaným klobáskám a párkům,jako příloha k masu nebo možné na hamburgry,sendviče.Dokonce jsem se dozvěděla,že se mu přezdívá"srbský kaviár",který se dá použít i do zeleninových polévek.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

salamek|9. září 2015
Takové malé množství se mi zdá poněkud divné dusit 4hodiny. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!