Francouzská rybí sekaná - terinna
100
0
2
Roquefort nakrájíme a rozmačkáme vidličkou, přidáme nastrouhaný Bleu d´Auvergne, smetanu a mascarpone, vyšlehat do hladkého krému. Vmícháme změklé vyšlehané máslo a okořeníme. Oloupané hrušky rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na 7mm plátky. Formu vyložíme potravinářskou fólií, na dno pokryjeme sýrovou hmotou, rozložíme plátky hrušek, znovu potřeme sýrovou hmotou a posypeme nasekanými ořechy. Tak pokračujeme až nám nezbude žádná přísada. Naplněnou formu přikryjeme fólií, zatížíme a necháme nejméně 6 hodin tuhnout v lednici. Úplně ztuhlou terinnu krájíme na plátky. Vhodná příloha opečený toast, salát (hodí se i hroznové víno a ořechy).