Staňte se našimi fanoušky na:

Amaretto pěna

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Likér Amaretto dejte do žáruvzdorné mísy postavení v kastrolu s horkou vodou, přidejte želatinu a míchejte až se rozpustí, nechte stát v teple. V jiné vodní lázni zahřejte při hodně nízké teplotě za neustálého šlehání vejce a moučkový cukr. Odtáhněte a rychle šlehejte, až se vytvoří pevné špičky. Lehce vmíchejte do vaječného základu želatinovou hmotu. Ze smetany s mandlovým extraktem ušlehejte tuhou šlehačku, pak ji lehce vmíchejte do vaječného základu. Pěnu rozdělte do jednotlivých servírovacích misek a nechte v chladničce aspoň 2 hodiny. Hotovou pěnu posypte praženými mandlovými lupínky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!