HALUŠKY SE ZELÍM : 1kg polohrubé mouky, 30 dkg uzeného špeku, 1 sáček kyselého zelí, 1/2kg brambor, 2 vejce, cibule, sůl; Smícháme najemno nastrouhané brambory s polohrubou moukou a vejci. Osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu, poté připravené těsto přidáváme do vody přes síto s velkými oky. Na pánvi si osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme zelí a chvíli smažíme. Zvlášť si vyškvaříme špek. Uvařené halušky následně smícháme s připraveným zelím a špekem.
HALUŠKY S BRYNZOU : 1/3 kg polohrubé mouky, 1 vejce, 1 dl vody, sýr Brynza, anglická slanina, cibule, sůl; V misce smícháme mouku, sůl, vejce a vodu. Do osolené vroucí vody přidáváme pomalu těsto přes síto na halušky. Halušky jsou hotové, když vyplavou na povrch. Scezené horké halušky posypeme brynzou. Vyškvaříme si anglickou slaninu, osmahneme cibulku a vše vlijeme na halušky s brynzou.