CARPACIO Z LOSOSA 1 hlávkový salát, 1/2 červené a 1/2 žluté papriky, 350g čerstvého lososa, šťáva z 1 citronu, 1/2 svazku kopru, 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř Ze salátu natrhaného najemno a z kostiček paprik vytvoříme hnízdo, na které pokládáme na tenké plátky nakrájeného lososa pokapaného citronovou šťávou. Nasekaný kopr přidáme do oleje, osolíme, opepříme a nalijeme na připravenou rybu. Podáváme s bagetkou. ŠPAGETY S LOSOSEM 500g špaget, 200g uzeného lososa, 750ml panenského olivového oleje, 1/2 citronu, sůl, bílý pepř a několik kuliček růžového pepře Lisovacím strojkem protlačíme půlku lososa, vložíme do hluboké servírovací mísy, přidáme olej, nekolik kapek citronové šťávy a špetku bílého pepře. Těstoviny dáme vařit zvlášť do vydatného množství mírně osolené vody a občas je během vaření zamícháme. Uvařené těstoviny necháme okapat, dáme do mísy s lososovým krémem a dobře promícháme. Ozdobíme zbylým lososem nakrájeným na proužky a několika bobulkami růžového pepře. Podáváme teplé.