Staňte se našimi fanoušky na:

3 recepty na jehněčí maso

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

JEHNĚČÍ IRISH STEW 600g masa z kýty, 20g másla, 800g brambor, sůl, pepř, 2 cibule, 1 malá kapusta, 1 velká mrkev, 80g slaniny, petrželka Očištěné odblaněné maso zbavíme tuku a nakrájíme na drobné kostky. Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno poklademe maso, osolíme, pokryjeme oloupanými a nadrobno nakrájenými brambory, osolíme, opepříme, přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli. Další vrstvu tvoří spařená, na nudle nakrájená kapusta a očištěná, na kolečka nakrájená mrkev. Poslední vrstvu tvoří opět brambory. Navrch dáme na plátky nakrájenou slaninu, zalijeme horkou vodou, přikryjeme a pečeme asi dvě hodiny. Pokrm posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou. JEHNĚČÍ S OLIVAMI 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky, 4 lžíce olivového oleje, 100g slaniny nakrájené na menší proužky, 2 stroužky česneku nakrájené na slabé plátky, 1 lžička čerstvě nasekaného oregána, 150 ml bílého vína, 1 čerstvá chilli paprička nakrájená nadrobno, 15 černých oliv V hlubší pánvi nebo hrnci rozpálíme olej, přidáme maso, slaninu a česnek a zprudka opečeme dohněda. Do malé pánve přidáme víno a oregáno, přivedeme k varu a 3 minuty povaříme. Omáčku přilijeme k masu, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme 30 minut. Přidáme chilli papričku a olivy, opět přikryjeme a dusíme doměkka, asi 45 minut. JEHNĚČÍ MASO S RATATOUILLE 600g vykostěného jehněčího hřbetu, sůl, pepř, 2 snítky rozmarýnu, 2 snítky estragonu, 4 lžíce olivového oleje, 1 červená a 1 žlutá paprika, 1 cuketa, 1 lilek, 1 cibule, 1 konzerva rajčat Troubu předehřejeme na 250°C. Jehněčí maso omyjeme a osušíme, osolíme, opepříme a ovineme snítkou rozmarýnu a estragonu. Potřeme 2 lžícemi oleje a pečeme v troubě asi 20 minut. Papriky, lilek a cuketu očistíme a omyjeme, z paprik, vyřízneme semeník a vše nahrubo nakrájíme. Cibuli oloupeme, najemno nasekáme a zesklovatíme na zbytku oleje. Na zesklovatělou cibuli přidáme zeleninu, krátce ji osmahneme a přidáme rajčata i s nálevem. Přikryté dusíme asi 20 minut. Osolíme a opepříme. Maso nakrájíme na plátky a na talířích obložíme dušenou zeleninou a ozdobíme zbylými bylinkami. Podáváme například s pečenými bramborami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |15. února 2015
1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!