ZELENÉ FAZOLKY 600 g mladých fazolek, 1 cibule, 1 lžíce Milsy, 5 vajec natvrdo, 20 ml octa, 100 g uzené plece, 3 lžíce hořčice (podle chuti), 5 lžic olivového oleje, sůl, mletý pepř, petrželka Překrájené fazolky a na kostičky nakrájenou plec dusíme na másle a drobně pokrájené cibuli, doměkka. Vejce natvrdo nakrájíme na čtvrtiny, z octa, olivového oleje a hořčice uděláme zálivku, kterou dochutíme solí a pepřem. Na talíře narovnáme fazolky s vejci, pokapeme zálivkou a ozdobíme nasekanou petrželkou. CHŘEST 1 kg chřestu, 4 vejce natvrdo, 2 lžíce sekané petrželky, 2 lžíce octa, 4 lžíce vody, 1 lžíce hořčice, 4 lžíce oleje, sůl, pepř, cukr Chřest uvaříme v páře doměkka a po vychladnutí urovnáme na mělký talíř. Z octa, vody hořčice a oleje uděláme zálivku a dochutíme cukrem, solí a pepřem. Chřest obložíme na čtvrtky nakrájenými vejci, posypeme petrželkou a polijeme zálivkou. BROKOLICOVÝ SALÁT 500 g brokolice, 1 cuketa, 1 konzerva sterilovaného hrášku, 4 vejce natvrdo, 3 lžíce plnotučné hořčice, 20 ml octa, 6 lžic olivového oleje, sůl, pepř Brokolici rozdělíme na růžičky a uvaříme v páře, cuketu nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Vejce natvrdo rozčtvrtíme, z octa, hořčice, oleje a koření připravíme zálivku. Na talíř naskládáme brokolici, cuketu, okapaný hrášek a vejce, zalijeme zálivkou.