S TATARÁKEM (25ks) - 2 lžíce másla, 2 sardelová filátka, 250g hovězího tataráku, 1 malou cibuli, 1 žloutek, 1/2 lžičky dijonské hořčice, 1 lžíci worcestru, 1 lžíci kečupu, sůl, pepř, 4 celozrnné rohlíky, salátové listy, nakládané kapary, pažitka, černý kaviár a kyselé okurky na obložení Maso promíchat s jemně usekanou cibulí, žloutkem, hořčicí, worcestrem, kečupem a dochutit solí a pepřem. Máslo utřít se sardelkami, rohlíky nakrájet na šikmé plátky a potřít lehce sardelovým máslem. Obložit kusem salátového listu, kopečkem tataráku a ozdobit kaviárem, vějířkem okurky, pažitkou a kaparami. S LOSOSEM (20ks) - 5 plátků tmavého chleba, 2 lžíce křenové majonézy, 3 citrony, 250g marinovaného nebo uzeného lososa, 3 vejca natvrdo, čerstvý kopr na ozdobu Z chlebů vypíchat kulatým vykrajovátkem 20 koleček, potřít křenovou majonézou, obložit kolečkem citronu s odkrojenou, plátky lososa, dílkem vařeného vejce a dozdobit koprem. S CIBULÍ A PAPRIKAMI (20ks) - 20 plátků chlebové bagety/ciabatty, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžičku provensálského koření, sůl, pepř, 50g bylinkové lučiny, 1 červenou cibuli, 1 červenou a 1 žlutou papriku, čerstvá bazalka, tymián, piniové oříšky, sýr s modrou plísní nebo kozí sýr na obložení Klínky cibule a kusy paprik (velikost jednoho sousta) rozložit na plech, posypat provensálským kořením, osolit, opepřit, zakápnout olejem a péct na 200°C asi 15 minut. Polovinu ciabatty potřít lučinou, obložit paprikami, ozdobit piniovými oříšky a bazalkou. Zbylé pečivo obložit cibulí, nadrobno nadrobeným sýrem a dozdobit tymiánem. S KAVIÁREM (10ks) - 10 plátků ciabatty, 100g másla, 1 citron, sůl, 50g lososového kaviáru, velkou hrst rukoly, balzamikový ocet na zakapání Máslo vyšlehat s citronovou šťávou a špetkou soli, zabalit do fólie, vytvořit váleček a dát ztuhnout do chladničky. Každý plátek ciabatty obložit plátkem másla, trochou kaviáru a zakápnout balzamikovým octem.