TĚSTO: 800g hladké mouky, 280g moučkového cukru, 120g tuku, 200g medu, 4 vejce, 4 lžíce kakaa, 2 lžičky mletého koření (anýz, hřebíček, zázvor, tymián, nové koření, badyán a skořice), 1 lžička jedlé sody, tuk na plech a hladkou mouku na vál, 1 vejce na potření, pár kapek žlutého cukrářského barviva - POLEVA: 200g moučkového cukru, 2-3 lžíce citronové šťávy, 80g čokolády na vaření, 2 lžíce medu na přilepení hvězdiček. Hladkou mouku prosejeme na vál, přidáme moučkový cukr, kakao, jedlou sodu a posypeme mletým kořením, zahřejeme med. Uprostřed mouky uděláme důlek, do něj dáme med, změklý tuk a rozklepneme 4 vejce. Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme je fólií a dáme aspoň na 24 hodin odležet do chladničky. Na pomoučeném vále rozválíme těsto asi na 8mm vysoký plát a nožem z něho vykrojíme tvar měsíce a výšce asi 35-40 cm. Ze zbylého těsta vykrojíme formičkami 24 hvězdiček. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou, 1 vejce rozšleháme s několika kapkami cukrářského barviva. Vykrojený měsíc i hvězdičky dáme na plech, potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Upečené necháme vychladnout. Prosátý cukr utřeme s citronovou šťávou, pak přidáme 2 lžíce vroucí vody a třeme do zhoustnutí. Touto polevou potřeme hvězdičky a necháme dobře zaschnout. V kastrůlku rozehřejeme čokoládu a tenkým štětečkem napíšeme na hvězdičky číslice od 1 do 24. Nakonec přilepíme hvězdičky medem na upečený měsíc a necháme ztuhnout.