Droždí rozdrobíme do mísy, předejte PL cukru a teplé mléko, promícháme a necháme v teple vzejít. Po 10 až 15 min... když máme kvásek, do mísy nasypeme mouku, zbytek cukru přidáme vejce, pokrájené máslo, sůl a kvásek. Důkladně suroviny zpracujeme, těsto by mělo byt pružné jestli není přidáme po trošce mouky. Hotové těsto dáme do mísy a zakryjeme folii a necháme na teplém miste kynout cca 1 až 1.5 hodinu. Nakynuté těsto zpracujeme a dáme na pomoučenou plochu. Těsto rozválíme o průměru 1.5 cm silnou placku a vykrajujeme kolečka o průměru 7-8 cm. Vykrájíme i střed aby vznik typický tvar. Donuty naskládáme na tác a ještě 30 min necháme kynout. Ve větším hrnci rozpálíme vyšší vrstvu oleje a postupně donuty smažíme z obou stran dozlatova. Poté je vyjmeme z teplého oleje a položíme na ubrousek. Než donuty vychladnou, dáme si do vodní lázně rozpustit do misky čokolády (doporučuji dát kapku mléka nebo Salko nebo další čokolády jako je mléčná,hořká nebo si uděláme z cukru karamel a v tom je máčíme). Po vychladnutí zdobíme.