100 ml šťávy z ananasu smíchejte s rumem a tím pokapejte piškoty. Kulatou mísu nebo čtvercovou formu, která má strany vysoké nejméně 5 cm, vyložte alobalem a na něj dejte vrstvu piškotů. Žloutky utřete s cukrem do pěny a pak do krému zamíchejte polovinu dobře ušlehané šlehačky. Částí pěny pokryjte piškoty a na to dejte vrstvu ananasu. Další vrstvu tvoří opět piškoty, potom krém a ananas. Poslední vrstvu tvoří piškoty. Hotový moučník dejte na 2 hodiny do chladničky. Před podáváním upravte na mísu, ozdobíme zbylou dobře ušlehanou šlehačkou a můžete ještě posypat kokosem nebo poklást kandovaným či čerstvým ovocem - např. třešněmi. Rada: Pokud budete dortík dělat ve čtvercové formě, je lepší použít cukrářské (dlouhé) piškoty. Pokud máte kulatou mísu nejprve pomazejte krémem a pak vyložte dětskými piškoty, aby držely.