Jahodové věnečky
100
18
24
6 žloutků ušleháme s vodou a cukrem, pak přidáme 180 g polohrubé mouky a sníh ze 6 bílků. Upečeme piškot na velkém plechu. Když piškot vychladne, potřeme ho marmeládou. Mezitím si připravíme krém. Uvaříme kašičku ze 1/4 l šťávy z ananasového kompotu (pokud je jí méně, dolijeme vodou), 3 žloutků a 3 lžic polohrubé mouky. Po vychladnutí kaši ušleháme s jedním máslem a moučkovým cukrem na hladký krém. Do něho nadrobno nakrájíme ananas. Tento ovocný krém natřeme na piškot a dozdobíme šlehačkou. Tu uděláme podle návodu na sáčku (záleží na značce, já mám vyzkoušenou šlehačku v prášku Dr. Oetker). Pokud budeme řezy hned podávat, lze použít i klasickou šlehačku se ztužovačem.