Staňte se našimi fanoušky na:

Andělská křídla

Autor receptu: Sůl nad zlato (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy nasypeme hladkou mouku a důkladně do ní zamícháme prášek do pečiva. Přidáme k ní máslo, žloutky a zakysanou smetanu. Rukama všechny suroviny zpracujeme na hladké, nelepivé těsto. To zabalíme do folie a dáme ho na 30 minut do lednice odpočívat. Zchladlé těsto vyválíme na pomoučeném válu (nezapomeneme posypat moukou i váleček) na co nejtenčí plát. Těsto nakrájíme krájecím kolečkem na kosočtverečky o velikosti 3×8 cm a uprostřed každého z nich vytvoříme zářez. Každé andělské křídlo propleteme otvorem uprostřed a položíme na plech s pečícím papírem. Pečeme asi 10 minut na 180 °C. Po upečení ještě teplá křídla pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!