Petrželkové brambory s wasabi
30
0
0
Suroviny dáme do nádoby v následujícím pořadí - 250 ml mléka, 50 g rozpuštěného másla, 1 vejce, 500g hladké mouky, do jednoho kouta nádoby dáme 1 lžičku cukru a 20 g čerstvého droždí, do druhého kouta nádoby dáme 1,5 lžičky soli. Pekárnu zapneme na program TĚSTO. Po vykynutí si rozdělíme těsto na 8 dílků, ze kterých si vyválíme oválky, zarolujeme je a konce pomašlujeme rozkvedlaným vajíčkem a dovineme. Rohlíčky dáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě chvíli kynout. Po dokynutí rohlíky pomašlujeme vajíčkem, na každý položíme plátek a půl slaniny a rozpůlený plátek Goudy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 30 minut.