Třešňová bábovka
105
0
0
ČAJ V hmoždíři nahrubo podrťte pepř s hřebíčky. Do konvice nalijte litr vody, přidejte podrcené koření, skořici a badyán. Přiveďte k varu a asi 2 minuty povařte. Pak hrnec odstavte z plotny a koření nechte ještě asi 3 minuty vyluhovat. Přeceďte, přidejte med a čaj ochuťte citronovou šťávou. ŘEZY Z mouky, másla, obou cukrů, vajec a prášku připravíme pevné těsto a rozdělíme ho na 3 díly. Každý rozválíme na vymazaný plech a potřeme marmeládou. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh a zašleháme do něj mleté ořechy. Hmotu rozetřeme na těsto, posypeme moučkovým cukrem a pečeme 15-20 minut na 180°C. Ještě teplé rozkrájíme na řezy.